Hero Web
Hero Web

PH-Elkonsult

PH-elkonsult är ett systerbolag till FTX. Här arbetar Jonny Johansson som besiktningsingenjör och utför elrevisionsbesiktningar samt Eltermografi.


Eltermografi:

Förebygger bränder och driftstopp

Ett fel i en elektrisk anläggning börjar alltid med att temperaturen stiger. Med hjälp av termografi kan man finna felen och åtgärda dem i tid, innan brand eller driftstopp uppstår. En elanläggning innehåller tusentals kopplingspunkter som alla är en potentiell problemkälla. Med termografi är det snabbt och enkelt att kontrollera anläggningen. 20 % av alla bränder orsakas av elektriska fel, och 70 % av kostnaden drabbar industrin. Värmebilderna till höger visar några exempel på dom alvarliga brister som värmekameran snabbt, enkelt och helt beröringsfritt identifierar.

Varför uppstår fel?

Där ström flyter genom en elektrisk ledare eller kopplingspunkt utvecklas värme. När strömstyrkan varierar eller strömmen slås av eller på, varierar också temperaturen. De olika komponenterna kommer växelvis att utvidgas och dras samman, vilket kan göra att anslutningar lossnar. Vibrationer, fukt, smuts, korrosion och rent mekaniskt slitage är exempel på andra faktorer som kan spela in. Inte sällan kan man även finna fel i helt nya anläggningar på grund av för dålig åtdragning. (En ny anläggning bör termograferas direkt vid drifttagningen.) Gemensamt för de flesta typer av fel är att de leder till en förhöjd resistans i kretsen, som i sin tur leder till ännu högre värmeutveckling, och så vidare. När felet väl börjat utvecklas kommer det inte att gå över av sig själv! Med tiden kommer felet i bästa fall att leda till enbart ett driftstopp. Och om det går illa - till en ljusbåge, brand, eller explosion. Det viktigast är att felet hittas i GOD TID!

Anlita alltid en certifierad eltermograför

   

 

PH Elkonsult genomför elrevisionsbesiktningar via Elektriska Nämnden.

Med över 100 uppdrag om året och 30-års erfarenhet som elektriker finns erfarenhet och kunskap inom alla områden såsom lantbruk, Kontor, skolor, Köpcentrum, Kyrkor, Slott, försvarsanläggningar, Industri, sågverk m.m.

Vi innehar även certifiering eltermografi klass 1 (upp till 1000V)

Besiktningsingenjör auktoriserad av Elektriska Nämnden

 

SBSC certifierad eltermograför klass 1 (upp till 1000V)

Offertförfrågan/kontakt

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna ett meddelande i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan!

Kontaktpersoner