ftx-gaar-in-i-instalco.jpg
Gustaf Larsson Ehrenfelt, Per Westberg, Stefan Langeville, Mikael Westberg och Klas Larsson.

FTX går in i Instalco

FTX Teknik & Service AB går in i Instalco som därmed etablerar i Norrköping. FTX tillhandahåller installationer och service inom ventilation, värme och kyla.

FTX arbetar främst i Norrköping och övriga Östergötland med ett 30-tal medarbetare. För verksamhetsåret 2019 uppgick omsättningen till cirka 45 miljoner.

- Inträdet i Instalco är möjligheten för oss att ta nästa steg i FTX:s utveckling. Genom Instalco kommer vi att kunna utveckla vår verksamhet och medarbetare på många olika sätt, säger Mikael Westberg, vd på FTX.

FTX har specialiserat sig på tekniska installationer och service i främst offentliga lokaler, verkstäder och industrimiljö. Huvuddelen av verksamheten ligger inom ventilation, värme och kyla men man arbetar även med el-tele-data och i viss mån också gasfiltrering. Företaget grundades 2008 och ägs av Per Westberg och Stefan Langeville, arbetsledare på FTX.

- FTX är ett välskött bolag som passar bra in i Instalco-kulturen och de blir ett bra komplement till våra elbolag Vallacom, APC och MSI i Östergötland, säger Gustaf Larsson Ernefelt, affärsutvecklare på Instalco.